Pályázat

Rövid összefoglaló

A fejlesztés beton almostrágya tárolótér oldalfalakkal, trágyalé/csurgalékvíz gyűjtővel történő kialakítására irányult a Villány 079/4 hrsz-ú ingatlanon. A tárolóhoz a Villányi Szársomlyó Kft. vajszlói és ivánbattyáni sertéstelepei kapcsolódnak.
A tároló kialakításának célja, hogy ezen állattartó telepek megfeleljenek a trágyaelhelyezéssel kapcsolatos jogszabályi és környezetvédelmi előírásoknak, csökkentsék a mezőgazdasági eredetű nitrátszennnyezés problémáját, a felszín alatti vizek minősége javuljon.

A megvalósított trágyatároló összterülete 869,64 m2, melyhez egy zárt, 61,6 m3 kapacitású csurgalékvízgyűjtő csatlakozik.
A káros ammónia- és üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése érdekében a tárolóhoz 24,6 fokos hajlásszögű nyeregtető került kialakításra, melyet Lindab trapézlemez fed.

A fejlesztés főtevékenysége a trágyatároló és csurgalékvízgyűjtő építése, melyhez kapcsolódóan tervezési, közbeszerzési, tájékoztatási, műszaki ellenőri és projektmenedzsment feladatok ellátása valósult meg.

A beruházás hozzájárul a térség foglalkoztatási helyzetének javításához is, a megvalósítást követően ugyanis 1 fő új munkavállaló felvételét tervezi a Villányi Szársomlyó Kft..

Alapadatok

  • Kedvezményezett neve: „Villányi Szársomlyó” Mezőgazdasági Kft.
  • Projekt címe: Trágyatároló építése a Villányi Szársomlyó Kft.-nél
  • Szerződött támogatás összege: 49 858 238 Ft
  • Támogatás mértéke: 50%
  • Projekt tervezett befejezési dátuma: 2017. december 31.
  • Projekt azonosító száma: 1760766403

Képek